Patriek Albers

Patriek Albers

Passie voor proces- en prestatieverbetering! Richten | Structureren | Meten | Presteren | Sturen | Verbeteren | Borgen | Beheren

Website URL: http://www.nogripnoglory.com

Waarom willen wij structuur aanbrengen in ons werk?

Published in Grip

Orde brengen in onze werkzaamheden, werken volgens een bepaalde structuur. Structuur aanbrengen in de bedrijfsprocessen. Hoe zorgen we er voor dat we een structuur krijgen die van toegevoegde waarde kan zijn bij ons dagelijks werk? Uiteraard willen we meer grip op onze werkzaamheden en gaan we, maar al te vaak, aan de slag om processen vast te leggen in een handboek. Dat handboek bestaat vaak uit één of meerdere word documenten, welke we volgens een bepaalde structuur in mappen op onze server hebben staan, zodat iedereen er bij kan. Wauw het was een flinke tijdsinvestering, maar nu hebben we het op papier. Het project is klaar! Althans dat denken we op dat moment. De vraag is echter waarom we zo graag structuur willen aanbrengen, wat denken we hiermee te bereiken en wat is ons doel? 

De waarom vraag lijkt vrij eenvoudig. 

Read more...

Waar moet dit naar toe? Tijd voor richting

Published in Iedere dag leren

Leren doen we iedere dag, of we het willen of niet. Het is nu 1.30 's nachts. Ik lig te prakkiseren. Vandaag een nuttige dag gehad bij een van mijn klanten, daar ben ik zeer enthousiast bezig om aan de hand van de methodiek, noem het de kapstok of leidraad, inzicht te geven hoe je meer grip krijgt op de organisatie.

Nieuwe ideeën schieten door mijn hoofd en leg ik vast in asana, een van de vele apps die je kan helpen bij het managen van van alles en nog wat. Nog voordat ik het laatste punt heb toegevoegd gaan mijn gedachte naar een business concept waar ik mee bezig ben en niet veel later daarna bedenk ik hoe ik de website voor mijn methodiek wil vormgeven en wat daar voor nodig is. Zo blijft dit 1,5 uur doorgaan, waarna ik besluit dat het tijd is voor een nieuw artikel. Allemaal leuke, interessante zaken, waar ik enthousiast van word. 

Natuurlijk weet ik ook wel dat je in de actie moet, dingen moet afmaken, focus moet hebben, dat is ook wat ik mijn klanten vertel. Andere andere kant merk ik ook, dat door deze soort van kruisbestuiving, spontaan nieuwe inzichten en ideeën ontstaan.

tsja... Ik ga de komende tijd maar eens bedenken hoe hier mee om te gaan. Want iedere dag tot 1.45 aan mijn blog werken, gaat hem op de korte termijn ook niet worden. Tijd voor richting!

Welterusten

Read more...

Urenverantwoording

Published in Mijn Droomambitie

Ontwikkeld met als doel om slimmer te kunnen werken. Als adviseur wil je eenvoudig zelf je uren bij houden en delen met je opdrachtgever. Tegenwoordig zijn hier diverse apps voor op de markt. Zo'n 5 jaar geleden heb ik en urenverantwoording gebouwd in Excel en deze in de tijd doorontwikkeld. Een gratis simpele, werkbare versie wordt binnenkort beschikbaar gesteld.

Daarnaast ben ik een online training aan het ontwikkelen die via een trainingsplatform beschikbaar wordt gesteld. Daar leer je zelf hoe je de urenverantwoording kunt ontwikkelen en gebruiken. Je leert basis vaardigheden in Excel, maar krijgt ook inzicht in meer ingewikkelde functies en formules. 

Waar blijft de tijd? De gratis versie komt er aan. Volgende week plaats ik deze online. 

Read more...

Slimmer werken, hoe dan?

Published in Slimmer werken

Slimmer werken klinkt gemakkelijk, maar blijkt in de praktijk nog behoorlijk lastig. Slimmer werken betekent namelijk, het doorbreken van bestaande routines en verandering aanbrengen in de manier van werken. Slimmer werken is ook niet iets wat je van de één op de andere dag doet. Je zegt niet vanaf vandaag werk ik slimmer. Slimmer werken start met de overtuiging dat het anders kan. Ga bij jezelf eens na waar je in bij je dagelijkse werkzaamheden tegen aan loopt. Werkzaamheden kunnen zowel in de werk- als de privé-sfeer plaatsvinden. Stel je zelf de vraag, kan dit niet anders, makkelijker. Als je een moment pakt en even uit het werk stapt en er van de zijlijn naar kijkt, dan zul je merken dat er vrijwel direct een aantal zaken zijn waarbij je het gevoel hebt dat het anders kan. 

Goed dat is al een eerst stap, maar wat dan? Welke stappen kunnen we zetten om daadwerkelijk slimmer te gaan werken. 

Houd je dagelijkse werkzaamheden maar eens bij, hoeveel routine matige zaken kom je tegen en ben je bereid deze te doorbreken. Waarom werk je op deze manier? Als het antwoord is: ik doe het al jaren zo... dan heb je grote kans dat het misschien ook slimmer kan.

Oja, en slimmer betekent niet harder werken... juist niet. 

Later meer. 

Read more...
Subscribe to this RSS feed